Sretno svima koji danas izlaze na ME!
#25293girl 01.07.13 14:21
Danas je bila A grupa: Lafferova krivulja: nacrtati i objasniti, vste prilagođavanja platne bilance, ad volarem carine, protekcionizam u užem i u širem smislu, carinska osnovica, osnovne intervecionističke mjere, dolarizacija, i još dva koja se nemogu sjetiti ajd please ko se sjeti neka napiše...
B grupa: J krivulja, carinska stopa
B grupa: J krivulja, carinska stopa
#253ivona8 01.07.13 16:21
Guest
pristupi prilagođavanja platne bilance, statistička bilanca, u biti bilo je 4 pitanja vezana za bilancu, ni jedno pitanje nije bilo iz teorije i tako....preporučujem da odemo na usmeni....prema pravilniku, iz svakog kolegija postoji usmeni.....
#254vedrana 01.07.13 17:21
Guest
B grupa: J krivulja, carinska stopa, od cega se sastoji tekuci racun u strukturi platne bilance, povezi BDP sa sastavnicama bilance (tak nest, ugl one formule BDP, TR, BNDY), tri pristupa uravnoteženja bilance plaćanja, kako povecanje i smanjenje raspolozivog dohotka utjece na TR i specifične carine
#257anja 22 02.07.13 8:56
Guest
ja sam napisala da je dolarizacija pojava kada se u (monetarnim) granicama jedne države u većoj ili manjoj mjeri koristi strana valuta. to je s neta pojam,ni ja ne znam gdje je to u knjizi,vj.ima ali ja nemogu naći.
#264Kim Cat 10.07.13 21:38
anja 22 wrote:ja sam napisala da je dolarizacija pojava kada se u (monetarnim) granicama jedne države u većoj ili manjoj mjeri koristi strana valuta. to je s neta pojam,ni ja ne znam gdje je to u knjizi,vj.ima ali ja nemogu naći.
Grgić, 586 str.
#265Kim Cat 10.07.13 21:49
93girl wrote:ima netko tko bi išao polagat umjesto mene??
Moraš navesti cijenu, pa će možda netko tebi javiti u inboxu
#266Payne M 12.07.13 20:21
Napravio sam priručnik. Veoma je pregledan. Ima 55 str. Trebalo mi je više od 20 h da to izradim. Objavit ću ga na SkyDrive ako na forumu bude bilo minimalno 900 registriranih korisnika Ozbiljno to mislim Slobodno možete pozvati sve kolege da se registriraju
#267marisol 22.07.13 17:43
Nema šanse da ćemo skupiti 900 jer mnogi su otišli na odmor. Molim te, objavi
#268Payne M 01.08.13 18:59
Onda bar možete nešto donirati za ovaj forum. Kliknite poveznicu što piše Contribution (pri dnu) i pošaljite sms. Koštat će vas samo 6,20 kn. Ovu skriptu što sam napravio je dobra. Kako hoćete. Želim vam pomoći, ali neću da me iskorištavate. Napravite i vi nešto korisno.
#269Payne M 05.08.13 17:45
Evo vam i sretno!
Međunarodna ekonomija - priručnik
Klikni OVDJE
Pitanja koja se pojavila na ispitima plus dodaci
Klikni OVDJE
Klikni OVDJE
Pitanja koja se pojavila na ispitima plus dodaci
Klikni OVDJE
#272Payne M 06.08.13 20:03
Word verzija
Pitanja koja se pojavila na ispitima
Klikni OVDJE
Klikni OVDJE
Pitanja koja se pojavila na ispitima
Klikni OVDJE
Klikni OVDJE
#275kika? 11.09.13 12:02
Guest
B grupa: carinska tarifa, dva uvjeta mmf-a za davanje zajmova zemljama, teorija troškova supstitucije G. Haberler, plafon kao oblik kvantitativnih ogranicenja, razlika izmedu intervencionizma i protkecionizma, navesti barem tri oblika kvalitativnh ogranicenja, kako rast/pad djeluje na izvoz, nabrojati rezerve, dolarizacija.
A grupa: valutna supstitucija, carinska nomenklatura, sastavnice tekuceg racuna, 3 strategije koje Prebisch predlaze kod protekcionizma zemalja u razvoju, razlika izmedju intervencionizma i protekcionizma, sto je platna bilanca, na koji nacin utjece povecanje i smanjenje raspolozivog dohotka na tekuci racun, s cime je odredjena apsolutna visina carinskog opterecenja
A grupa: valutna supstitucija, carinska nomenklatura, sastavnice tekuceg racuna, 3 strategije koje Prebisch predlaze kod protekcionizma zemalja u razvoju, razlika izmedju intervencionizma i protekcionizma, sto je platna bilanca, na koji nacin utjece povecanje i smanjenje raspolozivog dohotka na tekuci racun, s cime je odredjena apsolutna visina carinskog opterecenja
Similar topics